POTRAVINOVÉ INTOLERANCIE KOMPLEXNÝ
CENA 399 EUR
POTRAVINYNOVÝ BALÍK KOMPLEXNÝ S INTERPRETÁCIOU VÝSLEDKU
VÝSLEDOK
14 - 21 pracovných dní
ODBEROVÁ VZORKA
Krv
VEK
Od 18 rokov
ČO OBSAHUJE VYŠETRENIE?
Vyšetrenie z krvi zamerané na 216 alergénov, ktoré spôsobujú potravinové intolerancie. Súčasťou vyšetrenia je 20-minútová interpretácia výsledku v slovenskom jazyku po ukončení testu. Termín a čas osobnej interpretácie (Bratislava, Košice, Nitra) alebo online interpretácie (MS Teams) si zvolíte podľa vašich preferencií na základe inštrukcií zaslaných na váš e-mail najneskôr v deň ukončenia testu. Na interpretáciu sa objednajte až po tom, ako vám prídu výsledky testu.
PODROBNÝ ZOZNAM VŠETKÝCH TESTOVANÝCH POTRAVÍN:
- zelenina: artičoka, baklažán, bambusové výhonky, biela kapusta, brokolica, cuketa, čakanka, červená kapusta, cvikla, čínska kapusta, fenikel, kaleráb, karfiol, kel hlávkový, kel kučeravý, list viniča, mangold, maniokový koreň, mrkva, oliva, paprika, paradajka, pórová zmes (pór, pažítka), reďkovka, rukola, ružičkový kel, sladký zemiak, snehový hrášok, šalátová uhorka, špargľa, špenát, tekvica hokaido, topinambur, valeriánka poľná, zeler, zemiak, zmes cibúľ (cibuľa, šalotka), zmes húb (hliva ustricová, šampiňón, huby šii-take, kuriatko jedlé), zmes húb (suchohríb, hríb smrekový), zmes listových šalátov (hlávkový, ľadový),
- strukoviny: bôb obyčajný, cícer, cukrový hrášok, fazuľa mungo, sója, šošovica, zmes fazúľ (biela, zelená, záhradná),
- obilniny obsahujúce lepok: lepok, jačmenná múka, ovsené otruby, pšeničná múka, ražná múka, semolinová múka, špaldová múka,
- bezlepkové obilniny a ich alternatívy: amarant, kukurica, pohánková múka, proso, quinoa, ryža,
- mliečne produkty a vajíčka: beta-laktoglobulín (kravské mlieko), bielok (slepačí), camembert, ementál, jogurt, kazeín, kefír, kozie mlieko/kozí syr, kravské mlieko, maslo, mozzarella, ovčie mlieko/ovčí syr, tavený syr, tučný tvaroh, cottage cheese, žĺtok (slepačí),
- mäso: bravčové, hovädzie, husacie, jahňacie, kačacie, konské, kozie, králičie, morčacie, mäso z perličky, prepeličie, pštrosie, slepačie, srnčie,
- čerstvé ovocie: ananás, avokádo, banán, bobule goji, broskyňa, brusnica, citrón, čerešňa, černica, čučoriedka, datľa, egreš, figa, granátové jablko, grapefruit, hruška, jablko, jahoda, kivi, liči, limetka, malina, mandarínka, mango, marhuľa, moruša, nektárinka, papája, pomaranč, rebarbora, slivka, šípka, melón vodový, zmes hrozna (modré, biele, sušené hrozienko), zmes melónov (medový melón, melón kantalup), zmes ríbezlí (červené, čierne),
- ryby a morské plody: homár, chobotnica, kalmár, kambala veľká, kapor, kaviár, krab, losos, makrela, mečúň obyčajný, morský čert, morský vlk, okúnik severský, pražma kráľovská, pstruh, rak riečny, sardela, sardinka, sleď, solea obyčajná, spirulina spp., šťuka, treska, treska škvrnitá, tuniak, úhor, ustrica, mušľa venus, zmes garnátov (kreveta červenopása, garnáty),
- bylinky a korenie: aníz, bazalka, bobkový list, cesnak, čili, estragón, horčičné semienka, chmeľ, chren, kajenské korenie, rumanček, kapary, karí, klinček, koreň sladkého drievka, korenie (čierne, biele), koriander, kôpor, majorán, muškátový orech, oregano, petržlen, rasca, rozmarín, šafran, šalvia, škorica, tymián, vanilka, zázvor, zmes mäty (mäta pieporná, mäta),
- orechy a semená: arašidy, chia semienka, jedlý gaštan, kešu orech, kokosový orech, kolový orech, ľanové semienka, lieskový orech, mak, makadamiový orech, mandľa, para orech, píniový orech, pistácia, konopné semienka, sezam, slnečnicové semienka, vlašský orech,
- iné: agar-agar, aloe vera, čierny čaj, kakaové bôby, karobová múka, káva, med, olej z bodliaka, prášok na pečenie, repkové semeno, zelený čaj, zmes kvasníc (pekárske, pivovarské).
Potravinové intolerancie sa bežne vyskytujú u každého, žien aj mužov v každom veku. Intolerancia a alergia sú odlišné reakcie tela. Pri intolerancii je priebeh oneskorený – môže sa prejaviť v horizonte niekoľkých hodín, dní až týždňov po tom, čo zjeme škodlivú potravinu. Preto je veľmi ťažké určiť, čo nám spôsobuje problémy. Intoleranciu vo väčšine prípadov spúšťa jeden z 216 alergénov.
Naše telo nám naznačí, ak niečo nie je v poriadku – pri intoleranciách sa najčastejšie objavujú rôzne kožné prejavy, bolesti brucha či tráviace ťažkosti. Prečo je dôležité vedieť čo nám konkrétne spôsobuje ťažkosti? Prehliadaná intolerancia môže vyústiť do precitlivenia na ďalšie skupiny potravín či dokonca spolu-spúšťať chronické choroby.
Alergény sa väčšinou ukrývajú v najbežnejších potravinách. Naše vyšetrenie preto zahŕňa: zeleninu, strukoviny, obilniny, ovocie, mliečne produkty a vajíčka, mäso, ryby a morské plody, bylinky a korenie, orechy a semená, sladidlá, potravinárske prísady, čaj, kávu a kvasnice. Podrobný zoznam všetkých testovaných potravín pre tento balíček nájde vyššie.
AKO PREBIEHA VYŠETRENIE A AKO SA DAJÚ JEHO VÝSLEDKY APLIKOVAŤ DO PRAXE?
Vyšetrenie potravinovej intolerancie IgG realizujeme odberom krvi z lakťovej jamky. Zistíte tak, na ktoré potraviny máte intoleranciu a aj to, aká silná je na stupnici 1 do 4.
S týmito informáciami si môžete nastaviť jedálniček tak, aby vám prospieval a neškodil. Po určitej dobe sa zníži sila a výskyt vašich príznakov, ktoré vám intolerancia spôsobovala a postupne budete môcť niektoré potraviny s nízkou intolerančnou hodnotou zaradiť naspäť do jedálnička.
Testovanie detí do úplného vyvinutia imunitného systému nemá význam. V našom laboratóriu testujeme len osoby nad 18 rokov.
Výsledky potravinových intolerancií a ich aplikácia v praxi.
UKÁŽKA VÝSLEDKOVÉHO LISTU
Výsledok vyšetrenia obdržíte v zaheslovanom .pdf na vašu e-mailovú adresu a nájdete ho aj v Pacientskej zóne po prihlásení sa do svojho profilu. V prípade tohto vyšetrenia obdržíte niekoľko výsledkových listov, ktoré môžu prísť aj s časovým odstupom. Výsledok vyšetrenia sa vzťahuje na analyzovanú vzorku a obsahuje: označenie vyšetrovaného parametra, výsledok v číselnom vyjadrení, mernú jednotku a referenčný interval. Súčasťou výsledku je aj detailný rozpis všetkých alergénov.