POTRAVINOVÉ INTOLERANCIE ZÁKLADNY

CENA 109 EUR

POTRAVINOVÉ INTOLERANCIE ZÁKLADNÝ

VÝSLEDOK

14 - 21 pracovných dní


ODBEROVÁ VZORKA

Krv


VEK

Od 18 rokov



ČO OBSAHUJE VYŠETRENIE?
Balík vyšetrení zameraný na 54 alergénov, ktoré najčastejšie spôsobujú potravinové intolerancie.

PODROBNÝ ZOZNAM VŠETKÝCH TESTOVANÝCH POTRAVÍN:

  • zelenina: mrkva, paradajka, pórová zmes (pór, pažítka), sladký zemiak, tekvica hokaido, zemiak, zmes cibúľ (cibuľa, šalotka), zmes húb (hliva ustricová, šampiňón, huby šii-take, kuriatko jedlé),
  • strukoviny: sója, šošovica, zmes fazúľ (biela, zelená, záhradná),
  • obilniny obsahujúce lepok: lepok, jačmenná múka, ovsené otruby, pšeničná múka, ražná múka, špaldová múka,
  • bezlepkové obilniny a ich alternatívy: kukurica, pohánková múka, proso, ryža,
  • mliečne produkty a vajíčka: beta-laktoglobulín (kravské mlieko), bielok (slepačí), kazeín, kozie mlieko/kozí syr, kravské mlieko, ovčie mlieko/ovčí syr, žĺtok (slepačí),
  • mäso: bravčové, hovädzie, slepačie,
  • čerstvé ovocie: banán, figa, jablko, kivi, zmes hrozna (modré, biele, sušené hrozienko),
  • ryby a morské plody: losos, treska, tuniak, zmes garnátov (kreveta červenopása, garnáty),
  • bylinky a korenie: cesnak, horčičné semienka,
  • orechy a semená: arašidy, ľanové semienka, lieskový orech, mandľa, vlašský orech,
  • iné: čierny čaj, kakaové bôby, káva, med, zmes kvasníc (pekárske, pivovarské).

Potravinové intolerancie sa bežne vyskytujú u každého, žien aj mužov v každom veku. Intolerancia a alergia sú odlišné reakcie tela. Pri intolerancii je priebeh oneskorený – môže sa prejaviť v horizonte niekoľkých hodín, dní až týždňov po tom, čo zjeme škodlivú potravinu. Preto je veľmi ťažké určiť, čo nám spôsobuje problémy. Intoleranciu vo väčšine prípadov spúšťa jeden z 54 najčastejších alergénov.

Naše telo nám naznačí, ak niečo nie je v poriadku – pri intoleranciách sa najčastejšie objavujú rôzne kožné prejavy, bolesti brucha či tráviace ťažkosti. Prečo je dôležité vedieť čo nám konkrétne spôsobuje ťažkosti? Prehliadaná intolerancia môže vyústiť do precitlivenia na ďalšie skupiny potravín či dokonca spolu-spúšťať chronické choroby.

Alergény sa väčšinou ukrývajú v najbežnejších potravinách. Naše vyšetrenie preto zahŕňa: zeleninu, strukoviny, obilniny, ovocie, mliečne produkty a vajíčka, mäso, ryby a morské plody, bylinky a korenie, orechy a semená, sladidlá, čaj, kávu a kvasnice. Podrobný zoznam všetkých testovaných potravín pre tento balíček nájde vyššie.

AKO PREBIEHA VYŠETRENIE A AKO SA DAJÚ JEHO VÝSLEDKY APLIKOVAŤ DO PRAXE?
Vyšetrenie potravinovej intolerancie IgG realizujeme odberom krvi z lakťovej jamky. Zistíte tak, na ktoré potraviny máte intoleranciu a aj to, aká silná je na stupnici 1 do 4.

S týmito informáciami si môžete nastaviť jedálniček tak, aby vám prospieval a neškodil. Po určitej dobe sa zníži sila a výskyt vašich príznakov, ktoré vám intolerancia spôsobovala a postupne budete môcť niektoré potraviny s nízkou intolerančnou hodnotou zaradiť naspäť do jedálnička.

Testovanie detí do úplného vyvinutia imunitného systému nemá význam. V našom laboratóriu testujeme len osoby nad 18 rokov.

Výsledky potravinových intolerancií a ich aplikácia v praxi.

UKÁŽKA VÝSLEDKOVÉHO LISTU
Výsledok vyšetrenia obdržíte v zaheslovanom .pdf na vašu e-mailovú adresu a nájdete ho aj v Pacientskej zóne po prihlásení sa do svojho profilu. V prípade tohto vyšetrenia obdržíte niekoľko výsledkových listov, ktoré môžu prísť aj s časovým odstupom. Výsledok vyšetrenia sa vzťahuje na analyzovanú vzorku a obsahuje: označenie vyšetrovaného parametra, výsledok v číselnom vyjadrení, mernú jednotku a referenčný interval. Súčasťou výsledku je aj detailný rozpis všetkých alergénov.